Stoer en stads wonen op Seahorse

VanWonen heeft N+L benaderd voor het opstellen van een groenplan voor de nieuwe ontwikkeling op het voormalige terrein van de Koninklijke Weefgoederen Fabriek (KWF) – beter bekend onder de naam Seahorse Hengelo. Het terrein is in transformatie naar een karakteristieke groene en hoogwaardige nieuwbouw woonomgeving. In het uitgewerkte groenplan zijn groene diverse groene sferen geïntroduceerd. Zo zijn er boomgaarden met wadi’s, een speelpark en een groenpark ingepast. Daarnaast is er grote aandacht besteedt aan het vergroenen van de erfgrenzen.
Bekijk meer

Borne Landschapsanalyse

Bekijk meer

Het Stift in Weerselo

Bekijk meer

Groen wonen aan de dorpsrand van Geesteren

De gemeente Tubbergen schakelde N+L in voor het opstellen van een groenplan voor de nieuwbouw Hutten II aan de dorpsrand van Geesteren. In het uitgewerkte groenplan zijn nieuwe houtwallen, wadi’s, een speelplek en groene erfgrenzen geïntroduceerd. N+L heeft de ideeën voor het groen voorgelegd aan de gemeente en samen zijn er definitieve keuzes gemaakt die resulteert in een goed beheerbaar plan.
Bekijk meer

In de stad en tóch in het groen

Palazzo Groep heeft N+L gevraagd om de landschappelijke opgave in te vullen voor een tenderuitvraag in Hengelo. Het gaat om een voormalige woningbouwlocatie die wordt herontwikkeld. Het terrein moet zo ontwikkeld worden dat deze naadloos aansluit aan de beek, maar tegelijkertijd ook past binnen de gestelde kaders voor de sociale woningbouw. Een eigenzinnig woonconcept is het resultaat.
Bekijk meer

Buitenbad De Kuiperberg Ootmarsum

Het bijzonder mooi gelegen buitenbad in Ootmarsum was toe aan een grondige vernieuwing. Lokale partners en vrijwilligers werden ingeschakeld om dit mogelijk te maken. In samenwerking met de gemeente Dinkelland en Artica is een ruimtelijk ontwerp opgesteld. Artica heeft zich binnen deze opdracht hoofdzakelijk gericht op de uitstraling van de bebouwde omgeving en N+L heeft het totaalplan voor de terreininrichting opgesteld.
Bekijk meer

Wonen aan de koesteeg

Hoek Bouwprojecten schakelde N+L in voor het opstellen van een groenplan voor de nieuwbouw aan de Koesteeg in Dalfsen. In het uitgewerkte groenplan zijn groene randen, wadi’s en groene erfgrenzen geïntroduceerd. N+L heeft de diverse groenkeuzes voorgelegd en samen met de bewoners zijn er definitieve keuzes gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een gedragen groenplan die is opgesteld samen met de omgeving.
Bekijk meer

Tuin Daarlerveen

Bij een tuinontwerp is het belangrijk om de zichtlijnen vanuit de woning mee te nemen in het ontwerp buiten de woning. Woning en tuin dienen naadloos op elkaar aan te sluiten en samen één geheel te vormen. In dit ontwerp in Daarlerveen hebben we dat goed terug laten komen.
Bekijk meer

De Hambergeres

De Hambergeres is het enige nog overgebleven stuk es bij het dorp Enter. Het doel is om dit unieke gebied aan de westzijde van het dorp te behouden en conserveren voor de toekomst. Met een visie moet voorkomen worden dat het gebied nog verder aangetast wordt, bijvoorbeeld door de uitbreiding van Enter en/of zonneparken.
Bekijk meer