Ons team_N+L Landschapsontwerpers

Niek Hannink, landschapsontwerper

“Laat mij maar de spin in het web zijn voor klanten met nieuwe plannen en ideeën. Een vrijgekomen stal omvormen tot woongelegenheid of horeca? Of een opstal slopen en daar een nieuw gebouw voor terugbouwen? Adviseren, zorgdragen voor een ruimtelijke onderbouwing en rekening houden met regels en procedures, zodat een plan daadwerkelijk tot uitvoering komt. Dat is waar mijn kracht ligt.”

Niek behaalde in 2004 zijn studie tot hovenier en volgde aansluitend de opleiding Management Buitenruimte aan zowel Van Hall Larenstein in Velp als bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds 2018 is Niek gecertificeerd met WNB Niveau 4 Ruimtelijke Ontwikkeling. Hiermee is hij bevoegd om de haalbaarheid van plannen te mogen toetsen in het kader van de nieuwe Wet Natuurbescherming.

Niek is naast expert in ruimtelijke regelingen ook een echte praktijkman. Deze praktische kennis komt hem nog dagelijks van pas en zet hij, net als zijn netwerk, graag in voor een passende oplossing. Volgens Niek zijn er namelijk heel veel mogelijkheden, maar er is er maar één die helemaal klopt. Die vindt hij graag samen met u.

Niek is in te zetten bij ruimtelijke vraagstukken op het gebied van rood voor rood, VAB, KGO en erf- en terreininpassingen.
Niek is een allrounder binnen het vakgebied, maar vooral in te zetten bij ruimtelijke vraagstukken op het gebied van rood voor rood, VAB, KGO en erf- en terreininpassingen.

Desiree Ensink, landschapsgeograaf

Ik word er blij van als een plan klopt. Ik houd mij graag bezig met een gedegen onderbouwing. Laat mij maar onderzoeken, verklaren, analyseren en schrijven. Daarnaast maak ik graag de doorsteek naar een mooi ontwerp. Passend bij het landschap, de historie, de kaders en natuurlijk de wensen van de opdrachtgever. Ik vind het telkens weer een mooie uitdaging om dit bij elkaar te krijgen.

Desirée is in 2010 afgestudeerd als tweedegraads docent Aardrijkskunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Aansluitend heeft ze de opleiding Master of Education, Aardrijkskunde gevolgd in Utrecht en deze in 2014 afgerond. Tijdens beide opleidingen heeft ze een brede, geografische basis gelegd en veel kennis opgedaan over landschappen, historische geografie, geologie, stadsgeografie, duurzaamheid, ruimtelijke ordening, bodemkunde enz. Na ruim twaalf jaar in het onderwijs als docent, teacher leader en projectleider was het tijd voor wat anders. Ze wilde heel graag haar kennis voor het landschap en de wereld om ons heen gebruiken en haar passie en creativiteit verder ontwikkelen. Die mogelijkheid heeft ze gekregen bij N+L landschapsontwerpers.

Bij N+L Landschapsontwerpers zet Desirée zich in als landschapsgeograaf. Met haar expertise levert ze waardevolle inzichten in de complexe relatie tussen mens en natuur. Ze werkt aan verschillende projecten, waarbij ze haar geografische kennis gebruikt om het Nederlandse landschap te analyseren en te begrijpen. Desirée staat bekend om haar oog voor detail, gedrevenheid, enthousiasme en haar vermogen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken. Deze eigenschappen dragen bij aan het succes van het team van N+L Landschapsontwerpers.

Damon Arens, Technisch Landschapsontwerper

“Ik hou mij bezig met alle taken rondom landschappelijke uitwerkingen. Hierbij heb ik extra focus voor technische elementen. Ik zet mij in om de landschappelijke inpassing zo dicht mogelijk bij een technische uitwerking te brengen.”

Damon rond in 2017 zijn hoveniersopleiding af aan het AOC Oost in Almelo. Hij vervolgt zijn studie aan Hogeschool Van Hall Larenstein Velp met de hbo studie tuin- en landschapsinrichting. Na twee stageperiodes bij Incite Project en NTP, studeert hij af bij Buro Twin in Tubbergen. In juli 2022 verwelkomen we Damon als technisch landschapsontwerper bij N+L Landschapsontwerpers. 


Met zijn civieltechnische kennis is hij een gewenste aanvulling binnen het team. Nuchter maar praktisch, dat zijn woorden die Damon omschrijven. Hij mag graag buiten zijn in de natuur en is gek op diverse soorten beplantingen. Van vaste planten tot bomen.

Damon is in te zetten bij ruimtelijke ontwerpvraagstukken zoals rood voor rood en KGO, maar ook is hij de technische verlenging bij de grotere opgaven zoals parken en pleinen.

Rosan vrielink, landschapsontwerper

“Met veel plezier vergroen ik Nederland. Ik ben echt een puzzelaar en maak graag een ontwerp waarin er voor alle belanghebbenden wat te vinden is. Ik zet mij in om de ontwerpen te laten spreken en de sfeer van de plek zo goed mogelijk te laten overbrengen. Van projecten in stedelijke omgevingen tot landschappelijke inpassingen van wijken. Met beiden maak je mij blij.”

In 2018 start Rosan met de HBO studie tuin- en landschapsinrichting aan Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. Na vier jaar studeren, steekt ze in 2022 haar diploma in haar zak met een minor in stedelijke beplantingen. Deze minor geeft haar kennis over vernieuwende manieren om groen toe te passen. Ze wordt opgeleid tot ruimtelijk ontwerper en vindt haar stage bij ODIN landschapsontwerpers in Nijverdal.

Enthousiast en gedreven, dat zijn woorden die Rosan omschrijven. Ze mag graag bezig zijn met het opdoen van nieuwe inspiratie door bijvoorbeeld wandelingen. In haar vrije tijd speelt ze hoorn bij een harmonie om haar hoofd te legen.

Rosan is in te zetten bij ruimtelijke vraagstukken op het gebied van openbare ruimte, parken, pleinen, landgoederen, historisch erfgoed, landelijk gebied, herontwikkeling en recreatieterreinen.

Mathijs ter Horst, ruimtelijk adviseur

“Ik heb passie voor de ontwikkeling van platteland, natuur en landschap. Graag sta ik mensen bij in de uitwerking en concretisering van plannen. Ik hoop daarbij de schakel te zijn die een extra toevoegde waarde geeft, zodat er ruimtelijke ontwikkelingen ontstaan die zowel voor initiatiefnemers als ons landschap waardevol zijn.”

Mathijs heeft Ruimtelijke Ordening en Planologie gestudeerd aan het Saxion in Deventer en vervolgens de Master Culturele Geografie afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met Mathijs heeft N+L Landschapsontwerpers een ervaren ruimtelijk adviseur. Voordat hij bij ons kwam, heeft hij jarenlang gewerkt voor Ad Fontem, waar hij zich bezighield met ruimtelijke processen en adviesverlening. Mathijs is ons aanspreekpunt en specialist voor ruimtelijke onderbouwingen en processen, het bestemmingsplan en binnenkort ook de Omgevingswet.

Dankzij Mathijs zijn uitgebreide ervaring kunnen mensen bij hem terecht voor het juiste advies en de benodigde ondersteuning bij ruimtelijke vraagstukken. Zijn expertise stelt ons in staat om beslissingen te nemen op basis van een solide onderbouwing, samenwerkingen te zoeken en om efficiënt te navigeren door de complexe regelgeving omtrent ruimtelijke planning. Met Mathijs in ons team van N+L Landschapsontwerpers kunnen we zorgen voor een heldere communicatie en een soepele afhandeling van processen.

Mathijs’ vermogen om complexe informatie begrijpelijk te maken en zijn betrokkenheid bij de projecten maken hem een betrouwbare en gewaardeerde collega. Zijn ruime ervaring en deskundigheid maken hem een essentiële schakel binnen N+L Landschapsontwerpers.

Bas Masselink, aspirant ontwerper

Ik heb een grote affiniteit met groen, de natuur en het landschap, bij N+L Landschapsontwerpers krijg ik de kans om ervaring op te doen in de verschillende disciplines die het bedrijf uitvoert.

Bas is momenteel nog bezig met zijn opleiding aan Van Hall Larenstein en combineert zijn studie met zijn werk bij N+L Landschapsontwerpers. Als aspirant ontwerper heeft Bas al indruk gemaakt met zijn frisse perspectief en creatieve denkwijze. Hij brengt nieuwe ideeën en een innovatieve benadering naar het team. Ondanks zijn status als student heeft Bas de mogelijkheid gekregen om praktijkervaring op te doen bij N+L Landschapsontwerpers. Hij werkt samen met ervaren Landschapsontwerpers, waarbij hij zijn vaardigheden verder kan ontwikkelen.

Hoewel Bas nog in opleiding is, is zijn enthousiasme en toewijding onmiskenbaar. Hij heeft een veelbelovende toekomst als ontwerper van het Nederlandse landschap en we zijn verheugd om te zien hoe zijn talenten zich verder zullen ontwikkelen. Bas brengt een verfrissende energie en nieuwe ideeën naar het team van N+L Landschapsontwerpers, en we zijn blij dat hij deel uitmaakt van ons team.