In Enschede staat een villa genaamd Villa Schuttersveld. Deze villa is hier geplaatst door een Vlaamse textielfabrikant met aan weerszijden van de villa een textielfabriekje. Rond 1856 wordt de villa verkocht aan de familie van Heek. De gebroeders van Heek zetten de textielfabriek voort. Na een grote brand in combinatie met de veranderende industrie in 1862 verplaatste de textielfabriek van naast de villa naar een nabijgelegen fabriek.
Dit zorgde ervoor dat er nu ruimte was om een indrukwekkende tuin rondom hun landhuis aan te leggen. Het is vrij zeker dat dit gedaan is door Dirk Wattez. Een grote naam in de landschapsarchitectuur vanwege zijn vele ontworpen landgoederen en zijn interessante gebruik van groen in combinatie met zichtlijnen en beleving.
De ontwerpen van Dirk Wattez zijn in Engelse landschapsstijl. De voorkant van de villa in een statische en symmetrische stijl met rododendrons en een vijver. De voorkant straalt allure uit en benadrukte de macht en rijkdom van de familie van Heek. Op de plek van de textielfabriek is er een koetshuis geplaats en zijn er twee beheerderswoningen.
De achterkant van de villa is juist natuurlijk en organisch ingericht, waarbij de beleving centraal staat. Kenmerkend voor de Engelse landschapsstijl zijn de glooiende oevers met een eilandje met enkele bomen. Daarnaast is het heel herkenbaar dat groen heel bewust wordt geplaatst. De slingerende paden over het landgoed worden afgewisseld door hoog groen en laag groen. Groen waar je overheen kan kijken en groen waar je onderdoor kan kijken. Hierdoor speelt Dirk Wattez met je zichtveld. Hij houdt de paden interessant en spannend doordat je er vaak niet door kan kijken en laat bewust groen weg op plekken waarbij hij wil dat iets juist opvalt. Hierdoor is het een bijzondere ervaring om over zijn ontwerpen te mogen rondlopen. Je blik werd onderweg getrokken door zichtlijnen naar een solitaire boom, een heuveltje met stinzenbeplanting of naar een prieeltje.
In de nieuwe situatie wordt de villa weer in gebruik genomen als kantoorpand. Dit brengt de prachtige kans met zich mee dit landhuis en zijn tuin weer in ere te herstellen. Vanwege de nieuwe functie komen er ook moderne vragen in zoals parkeerplekken. Deze worden zo goed mogelijke gewaarborgd in combinatie met respect van de historie. Vroeger liep het landgoed nog verder door richting het station. Deze locatie in met een grijze gloed opgenomen in het ontwerp. Zo is het oorspronkelijke ontwerp van Wattez in zijn totaliteit te zien.