Schuur voor Schuur

Op dit erf stonden in de voorgaande tijd meerdere schuren die het landschap ontsierend waren. Dankzij de regeling ‘Schuur voor schuur’ werden deze schuren gesloopt. Om hier weer een kloppend karakteristiek en compact Twents erf van te maken moest deze ruimte weer opnieuw worden ingericht. Bij dit landschapsontwerp is dat onder andere gerealiseerd door de aanleg van een fruitgaard en diverse alleenstaande bomen.

Een erf met een nieuw leven

De sloop van schuren heeft het erf niet alleen ruimtelijker gemaakt, maar ook een frisse uitstraling gegeven. Door de creatieve invulling met een fruitgaard en bomen, is er een uitstraling toegevoegd aan het erf. De fruitgaard belooft niet alleen een mooie bloesem in het voorjaar en lekker fruit, maar biedt ook beschutting en gevoel van privacy. De alleenstaande bomen zorgen voor schaduw en rust op warme dagen, en dragen bij aan een gevarieerd en biodivers erf.

Inspiratie voor anderen

Dit project laat zien hoe de regeling ‘schuur voor schuur’ kan worden ingezet om erven niet alleen te verfraaien, maar ook om ze weer kloppend te maken. De oplossingen op dit erf kunnen dienen als inspiratie voor anderen die hun erf willen vernieuwen met behoud van hun karakteristieke uitstraling.

Interesse? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en dan bekijken we samen met jou de mogelijkheden om jouw erf te verfraaien.