Landschapsontwerp Villa Schuttersveld Enschede

In de nieuwe situatie wordt de villa weer in gebruik genomen als kantoorpand. Dit brengt de prachtige kans met zich mee dit landhuis en zijn tuin weer in ere te herstellen. Vanwege de nieuwe functie komen er ook moderne vragen in zoals parkeerplekken. Deze worden zo goed mogelijke gewaarborgd in combinatie met respect van de historie.
Bekijk meer

Het Stift in Weerselo

Bekijk meer

Stoer en stads wonen op Seahorse

VanWonen heeft N+L benaderd voor het opstellen van een groenplan voor de nieuwe ontwikkeling op het voormalige terrein van de Koninklijke Weefgoederen Fabriek (KWF) – beter bekend onder de naam Seahorse Hengelo. Het terrein is in transformatie naar een karakteristieke groene en hoogwaardige nieuwbouw woonomgeving. In het uitgewerkte groenplan zijn groene diverse groene sferen geïntroduceerd. Zo zijn er boomgaarden met wadi’s, een speelpark en een groenpark ingepast. Daarnaast is er grote aandacht besteedt aan het vergroenen van de erfgrenzen.
Bekijk meer

Groen wonen aan de dorpsrand van Geesteren

De gemeente Tubbergen schakelde N+L in voor het opstellen van een groenplan voor de nieuwbouw Hutten II aan de dorpsrand van Geesteren. In het uitgewerkte groenplan zijn nieuwe houtwallen, wadi’s, een speelplek en groene erfgrenzen geïntroduceerd. N+L heeft de ideeën voor het groen voorgelegd aan de gemeente en samen zijn er definitieve keuzes gemaakt die resulteert in een goed beheerbaar plan.
Bekijk meer

In de stad en tóch in het groen

Palazzo Groep heeft N+L gevraagd om de landschappelijke opgave in te vullen voor een tenderuitvraag in Hengelo. Het gaat om een voormalige woningbouwlocatie die wordt herontwikkeld. Het terrein moet zo ontwikkeld worden dat deze naadloos aansluit aan de beek, maar tegelijkertijd ook past binnen de gestelde kaders voor de sociale woningbouw. Een eigenzinnig woonconcept is het resultaat.
Bekijk meer

Wonen aan de koesteeg

Hoek Bouwprojecten schakelde N+L in voor het opstellen van een groenplan voor de nieuwbouw aan de Koesteeg in Dalfsen. In het uitgewerkte groenplan zijn groene randen, wadi’s en groene erfgrenzen geïntroduceerd. N+L heeft de diverse groenkeuzes voorgelegd en samen met de bewoners zijn er definitieve keuzes gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een gedragen groenplan die is opgesteld samen met de omgeving.
Bekijk meer