Centrum Tubbergen

Tubbergen Bruist kwam met de wens om het centrum van Tubbergen meer aan te kleden met groen. Hoewel het centrum onlangs een volledig nieuwe inrichting heeft gekregen, is er alleen oog geweest voor de civiele ruimte. Aandacht voor beplanting was er nog niet, waardoor sfeer in het centrum werd gemist. N+L werd benaderd om hiervoor creatieve oplossingen aan te dragen.
Bekijk meer

Linked urban boulevards

Op historische kaarten is terug te vinden dat Barcelona altijd op de zee gericht is geweest. In de huidige situatie is dit door komst van infrastructuur en een overdaad aan toeristische trekpleisters verloren gegaan. De wens van Barcelona is om deze verloren ruimtelijke relatie weer terug te brengen. Om dit te bereiken is er in dit plan voor gekozen om de bestaande boulevard De Ramblas en de verschillende waterfronten als één robuuste structuur aan elkaar te koppelen.
Bekijk meer

Het verzonken Fort

Na analyse bleek het Amsterdamse Bos een sprookjesachtige sfeer te missen. Het hoogste punt van het park, waar prachtige vergezichten te vinden zijn over de vallei, bleek het perfecte uitgangspunt om deze sfeer te laten landen. Er is gezocht naar een mysterieus ontwerp die aantrekkelijk is voor zowel jong en oud.
Bekijk meer

Flaneren aan de Gracht

ussen de Nieuwe Prinsengracht en de Nieuwe Kerkstraat is een ontwerp opgesteld voor een nieuw te ontwikkelen openbare ruimte. In de drukke stad wordt plaats gemaakt voor kwalitatieve ruimte, door de bestaande bebouwing te vervangen. De projectlocatie is gelegen op een overgang van pleinen naar parken. Met dit unieke gegeven werd een concept gemaakt voor een ruimtelijk ontwerp. Een spel van hoog en laag, groen en stenig.
Bekijk meer

Openluchthotel

De opdracht was het ontwerpen van een gebouw in een groene ruimte, het Noorderpark in Amsterdam. Met de introductie van een openluchthotel werd invulling gegeven aan deze wensen. Het openluchthotel symboliseert een landmark, poortgebouw en een bijzonder verblijf in één. Het vertaalt zich in een sculpturaal luchtig gebouw die in harmonie is met de natuur.
Bekijk meer