Flaneren aan de Gracht

Tussen de Nieuwe Prinsengracht en de Nieuwe Kerkstraat is een ontwerp opgesteld voor een nieuw te ontwikkelen openbare ruimte. In de drukke stad wordt plaats gemaakt voor kwalitatieve ruimte, door de bestaande bebouwing te vervangen. De projectlocatie is gelegen op een overgang van pleinen naar parken. Met dit unieke gegeven werd een concept gemaakt voor een ruimtelijk ontwerp. Een spel van hoog en laag, groen en stenig. Een plek waar men tot rust kan komen, flaneren mogelijk is, of waar genoten kan worden van activiteiten zoals een watertuin, een skatebaan of een drankje op het terras. Door het ontwerp jaarrond aantrekkelijk te maken, is er de mogelijkheid om de watertuin in de winter om te toveren tot een ijsbaan. Een bestaand historisch gebouw aan de gracht wordt behouden om dienst te laten doen als een horecagelegenheid. De verlaagde vlonder aan de gracht zorgt voor een herstelde relatie met het water.

Locatie: Amsterdam, Grachtengordel
Jaar: 2012
Thema: Park & plein
Opdrachtgever: Academie van Bouwkunst Amsterdam
Samen met: Martin Hopman